Pinarello, opgericht in 1952 door Giovanni Pinarello in Treviso, Italië, is een toonaangevend merk in de wereld van de racefietsen. Het merk heeft een rijke geschiedenis en heeft talloze successen behaald in de professionele wielersport, waarbij het de fietsen heeft geleverd aan bekende renners en teams.

Een van de belangrijkste kenmerken van Pinarello-fietsen is de voortdurende zoektocht naar innovatie en technologische vooruitgang. Het merk heeft verschillende geavanceerde technologieën geïntroduceerd, waaronder het asymmetrische frameontwerp genaamd “Dogma.” Dit ontwerp, ontwikkeld in samenwerking met Team Sky, heeft de normen voor stijfheid, aerodynamica en rijkwaliteit verhoogd.

Het Dogma F8-model, gelanceerd in 2014, was een mijlpaal voor Pinarello en werd al snel een favoriete keuze in het professionele peloton. Het gebruik van hoogwaardig carbon en geavanceerde fabricagetechnieken heeft bijgedragen aan de reputatie van Pinarello-fietsen als toonaangevende machines op het gebied van prestaties.

Het design van Pinarello-fietsen is ook opvallend en herkenbaar. De frames vertonen vaak vloeiende lijnen, aandacht voor detail en een kenmerkende vorkvorm die bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht van de fietsen. Pinarello biedt een scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor fietsers hun eigen stijl kunnen uiten.

Naast de technologische innovaties en het aansprekende ontwerp heeft Pinarello ook een sterke band met de wielersportgemeenschap behouden. Het merk heeft vele jaren samengewerkt met toprenners, waaronder de legendarische Eddy Merckx, en heeft bijgedragen aan talloze overwinningen in de belangrijkste wielerwedstrijden.

Pinarello biedt een breed scala aan fietsen, van high-performance racefietsen tot gravelbikes en elektrische fietsen. Het merk heeft zijn assortiment aangepast aan de uiteenlopende behoeften van fietsers over de hele wereld.

Het rijden op een Pinarello-fiets is niet alleen een kwestie van prestaties, maar ook van het omarmen van een erfenis van passie voor de wielersport. Voor veel fietsers vertegenwoordigt een Pinarello niet alleen een voertuig, maar ook een symbool van de voortdurende toewijding aan uitmuntendheid en de opwinding van de weg.