Concorde is een Nederlands fietsmerk met een rijke geschiedenis en een sterke reputatie in de wereld van de wielersport. Het merk werd opgericht in de jaren 80 en genoot vooral bekendheid dankzij de succesvolle samenwerking met de Nederlandse wielerploeg PDM, die in die periode furore maakte in de internationale wielrennerij.

Wat Concorde onderscheidt, is niet alleen de focus op prestaties en innovatie, maar ook het feit dat het merk diep geworteld is in de Nederlandse wielertraditie. Het staat bekend om zijn hoogwaardige racefietsen, die zowel door professionele wielrenners als door gepassioneerde amateurs worden gewaardeerd.

Concorde-fietsen zijn vaak herkenbaar aan hun kenmerkende ontwerp en gebruik van geavanceerde materialen. Het merk heeft door de jaren heen verschillende modellen op de markt gebracht, waarbij de nadruk ligt op zowel snelheid als comfort. De frames worden vaak vervaardigd met behulp van materialen zoals aluminium, carbon en titanium, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en prestaties van de fietsen.

Een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Concorde was de overwinning van Pedro Delgado in de Tour de France van 1988 op een Concorde-fiets, wat de populariteit van het merk aanzienlijk vergrootte. Deze triomf vestigde de aandacht op de kwaliteit en prestaties die Concorde-fietsen te bieden hadden.

Hoewel Concorde niet meer zo prominent aanwezig is als in het verleden, blijft het een iconisch merk dat nostalgische gevoelens oproept bij wielrenners en liefhebbers. De fietsen van Concorde belichamen de passie voor het wielrennen en vertegenwoordigen een tijdperk waarin het merk synoniem stond met succes in de professionele wielersport.

Of het nu gaat om de gloriejaren van de PDM-ploeg of de huidige generatie fietsers die waarde hechten aan de erfenis van Concorde, het merk blijft een belangrijk onderdeel van de Nederlandse fietscultuur. Concorde-fietsen zijn niet alleen machines voor snelheid en prestaties, maar ook symbolen van toewijding aan vakmanschap en de rijke traditie van het wielrennen.