Masi, opgericht in 1926 door de Italiaanse fietser en framebouwer Faliero Masi, is een fietsmerk met een rijke erfenis en een diepe verbondenheid met de tradities van het wielrennen. Sinds de oprichting heeft Masi zich gevestigd als een synoniem voor ambachtelijk vakmanschap en technische innovatie.

Een opmerkelijk aspect van Masi-fietsen is de voortdurende toewijding aan het handmatig vervaardigen van frames. De focus op ambachtelijk vakmanschap is een eerbetoon aan de erfenis van Faliero Masi, die bekendstond als “de smid van Milaan”. De handgemaakte frames van Masi, vaak vervaardigd uit materialen zoals staal en carbon, belichamen een zorgvuldige aandacht voor detail en een streven naar optimale rijkwaliteit.

Masi staat ook bekend om zijn innovatieve ontwerpen en technologische bijdragen aan de fietsindustrie. Het merk heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van baanbrekende technologieën, waaronder het Masi Speciale-kader met dubbele schuine buizen, wat destijds een revolutionaire benadering was voor de geometrie van racefietsframes.

Het design van Masi-fietsen is vaak ingetogen en klassiek, met aandacht voor eenvoud en functionaliteit. De frames vertonen vloeiende lijnen en details die de aandacht vestigen op de ambachtelijke zorg die in elke fiets wordt gestoken. Het kleurenschema van Masi-fietsen is doorgaans stijlvol en tijdloos, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht van de fietsen.

Masi biedt een scala aan fietsen, waaronder racefietsen, gravelbikes en stadsfietsen. Het merk heeft ook samengewerkt met enkele van de meest succesvolle professionele wielrenners, waardoor Masi-fietsen een prominente plaats hebben verworven in de wielersport.

Voor fietsers die op zoek zijn naar een combinatie van erfgoed, technische uitmuntendheid en een tijdloze esthetiek, biedt Masi een keuze die verder gaat dan alleen een fiets. Het is een ervaring die de tradities van het wielrennen omarmt en fietsers verbindt met een langdurige passie voor de weg. Het rijden op een Masi-fiets is niet alleen een sportieve activiteit; het is een eerbetoon aan de kunst van het fietsen en de erfenis van Faliero Masi zelf.